• Фестивал „Залет“ у Галерији Ковачевић на Боровој Глави

  Три фестивалска уметничка дана на Боровој Глави на Златибору, од петка до недеље (28-30. јул) биће испуњени сликањем, вајањем, радионицама, филмом, музиком… Манифестација „Залет“ уноси још више уметности на Златибор, настављајући мисију оснивача Галерије, сликара Божа Ковачевића (1934-2010), који је овај „уметнички град“ на скоро хиљаду квадратих метара подигао 1981. године као свој животни и… (види цео чланак)

  Фестивал „Залет“ у Галерији Ковачевић на Боровој Глави
 • „Чобански дани“ на косјерићком Граду

  „Чобански дани“ су традиционална културно-туристичка манифестација, која се сваке године крајем јула одржава на брду Град у Косјерићу у организацији Туристичке организације. Чува и негује народну традицију и обичаје српског села у овим крајевима и изворно народно стваралаштво. Овогодишњи „Чобански дани“ почињу у петак, 28. јула, рок концертом групе „Стршљени“ у 21 сат. У суботу… (види цео чланак)

  „Чобански дани“ на косјерићком Граду
 • „Златарфест“ – промоција нововарошког краја

  Од четвртка до недеље (27-30. јул) траје „Златарфест“, манифестација установљена пре десет година у циљу промоције туристичких и привредних потенцијала нововарошког краја. Централни догађај је „Златарска регата“ која креће у суботу, 29. јула у 10 сати, од Визиторског центра у Кокином Броду. Пријава за пловидбу Златарским језером је у току, а цена котизације по пловилу… (види цео чланак)

  „Златарфест“ – промоција нововарошког краја
 • Одржан јубиларни 50. Сабор трубача на Златибору

  Свечаним дефилеом дувачких оркестара кроз центар Златибора синоћ је почео 50. јубиларни Сабор трубача и смотра народног стваралаштва. На сцени Краљевог трга одржано је такмичење које је уједно и квалификационо за овогодишњи Сабор трубача у Гучи 13. августа. У такмичарском делу наступили су оркестар “Браће Илић”, оркестар “Марка Трнавца”, оркестар “Мирослава Ђунисијевића”, оркестар “Марка Глигоријевића”,… (види цео чланак)

  Одржан јубиларни 50. Сабор трубача на Златибору
 • Археолошки парк у Стапарској бањи почиње са радом 21. јула

  Археолошки парк на отвореном „СтаПАРК“ у Стапарској бањи почиње са радом у петак, 21. јула у 11 часова, обавестила је Туристичка организација Ужице. Биће отворен за посете петком, суботом и недељом, од 11 до 18 часова. Посетиоци ће имати прилику да, уз стручно вођење, обиђу поставку у изложбеном делу насеља. Обилазак подразумева причање приче о… (види цео чланак)

  Археолошки парк у Стапарској бањи почиње са радом 21. јула
 • Почиње Дринска регата у Бајиној Башти, спуст у суботу

  Овогодишња манифестација „Дринска регата“ у Бајиној Башти почиње данас изложбом на главном шеталишту у центру града и разноврсном понудом сувенира, меда, ракије и домаћих производа. Увече, на градском тргу, најмлађи ће уживати у програму припремљеном за њих. Најатрактивнији дан биће субота, 23. јул, када у 11 часова крене спуст разним пловилима низ Дрину. У суботу… (види цео чланак)

  Почиње Дринска регата у Бајиној Башти, спуст у суботу
 • Ужичанин Александар Алексић победник „Скокова са вишеградске ћурпије“

  Победник 14. манифестације „Скокови са вишеградске ћуприје“ је Александар Алексић из Ужица. Другопласирани је Раде Шћепановић из Колашина, а на трећем месту је Евалд Крнић из Тузле. Скокови у реку Дрину са старог моста Мехмед-паше Соколовића привукли су овог лета такмичаре из Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе и бројне посматраче атрактивних летова ових… (види цео чланак)

  Ужичанин Александар Алексић победник „Скокова са вишеградске ћурпије“
 • Богат програм „Дринске регате“ у Бајиној Башти

  Овогодишња, 29. по реду „Дринска регата“ у Бајиној Башти одржава се од 19. до 23. јула. Први дан – Отварање манифестације је у среду, 19. јула, изложбом на главном шеталишту у центру града и разноврсном понудом сувенира, меда, ракије и домаћих производа. Увече, на градском тргу, најмлађи ће уживати у програму припремљеном за њих. Други… (види цео чланак)

  Богат програм „Дринске регате“ у Бајиној Башти
 • Михољски сусрети села ове године у Злакуси

  Трећи по реду „Михољски сусрети села“ ове године биће организовани широм Србије и трајаће током лета и јесени све до 1. децембра. Програмом Министарства за бригу о селу обухваћено је 95 локалних самоуправа које су средства у износу до 500 хиљада динара добиле по Јавном конкурсу за организовање ове манифестације. Календар манифестација са местом одржавања… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села ове године у Злакуси
 • Регата и Лим фест у Прибоју

  У Прибоју се у петак и суботу, 7. и 8. јула, одржава традиционална музичка манифестација Лим фест, а у суботу је 16. по реду Лимска регата. Главни догађаји на Лим фесту су наступи рок групе Освајачи у петак у 21 час испред хотела Лим, а у суботу увече концерт фолк звезде Хариса Џиновића. Лимска регата… (види цео чланак)

  Регата и Лим фест у Прибоју
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају