Чајетина

 • Стан на Златибору за леп и здрав живот

  Убрзани развој насељеног места Златибор потврђује да на овој планини здравља и лепоте ниче нови град. Вишеспратнице у центру насеља, а све више и на периферији, ничу као печурке после кише. То заиста није претеривање, већ је чињеница да кад год поново дођете на Златибор видите нове зграде и нове дизалице на више локација. То… (види цео чланак)

  Стан на Златибору за леп и здрав живот
 • Програм 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору

  Међународни фестивал спортског филма одржаће се 12. пут на Златибору од 23. до 27. августа. У среду, 23. августа, на Краљевом тргу од 20.30 биће приказана три филма: „Како смо заволели баскет“ о спортским почецима Александра Саше Ђорђевића и филмовима „Богдан Богдановић“ и „Новак – неиспричана прича“. Свечано отварање фестивала је у четвртак 24. августа,… (види цео чланак)

  Програм 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору
 • Црква брвнара у Доброселици

  Црква светог пророка Илије, познатија као црква брвнара у Доброселици увек је на врху листе места на Златибору која треба посетити. Смештена је у селу Доброселица, међу високим раскошним боровима који памте и време Косовског боја. На основу записа откривеног на једном од брвана, закључује се да је црква саграђена 1821. године, на месту старије… (види цео чланак)

  Црква брвнара у Доброселици
 • Прераст у Доброселици

  Велику пажњу туриста на Златибору привлачи ретка и веома занимљива геолошка појава – прераст. Налази се на месту Точковица у непосредној близини села Доброселица код Водица, а позната је и под називима Точковића пећина, Јечменска пећина и Шупљица. То је природни мост који је настао обрушавањем таванице накадашње пећине. Дуга је 48 метара, широка око… (види цео чланак)

  Прераст у Доброселици
 • Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ почиње 16. августа

  Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ одржава се ове године од 16. до 20. августа у Галерији Митровић у златиборском селу Трнава. Биће то 31. окупљање уметника на овој колонији, наставак традиције коју је Владимир Митровић (1953-2016), самоуки сликар и вајар установио за живота, а касније наставили Културни центар Чајетина и Атеље „Трнава“, под покровитељством… (види цео чланак)

  Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ почиње 16. августа
 • Вече са глумцем Небојшом Миловановићем

  Глумац Небојша Миловановић биће гост уметничке вечери у оквиру културног програма Специјалне болнице „Чигота“ на Златибору у петак, 11. августа у 20.30 часова.   Небојша Миловановић говориће поезију великих српских песника. Избор ће бити по његовом укусу и осећају препознавања поезије, коју користи и као инспирацију на путевима на којима открива песнике и на путевима… (види цео чланак)

  Вече са глумцем Небојшом Миловановићем
 • Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” на Златибору

  Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” биће отворена у галерији Специјалне болнице „Чигота“ на Златибору у четвртак, 10. августа у 20.30 часова. Васко Попа (1922-1991) био је песник, преводилац и академик. Његова прва збирка песама „Кора“, објављена 1953. године, сматра се почетком српске послератне модерне поезије и оставила је велики утицај на млађе нараштаје… (види цео чланак)

  Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” на Златибору
 • Златибор

  Златибор је драгуљ Србије, планина лепоте, здравља, историје, културе, туристички рекордер по бројним критеријумима. Пространа заталасана висораван има просечну надморску висину око 1000 метара, а највиши врхови су Торник (1496 м) и Чигота (1422 м). У срцу планине данас се развија нови град, у коме је број становника увећан између два пописа за 821 становника.… (види цео чланак)

  Златибор
 • Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру

  „Летњи улични ерски кабаре“ је манифестација коју библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ из Чајетине организује од 2008. године и део је културних збивања и туристичке понуде Златибора. У организацију догађаја укључени су и Туристичка организација Златибор и ЈП „Голд гондола Златибор“. Следеће издање ерског кабареа је у недељу, 6. августа на међустаници Голд гондоле на Рибничком… (види цео чланак)

  Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру
 • “Златни звуци” у хотелу Палисад на Златибору

  „Са моје леве стране гледам у чувену Шумановићеву ‘Санте на Сени’, на зиду преко пута поглед ми мами Лубардин портрет, уз који се даље нижу дела Уроша Предића, Зоре Петровић, Миће Поповића… Уживам у укусу свог омиљеног вина, док овај простор испуњавају ноте Шумана, Моцарта, Баха, Чајковског, Белинија, Пучинија… Не, нисам у некој светској метрополи,… (види цео чланак)

  “Златни звуци” у хотелу Палисад на Златибору
 • “Чиготино културно лето” на Златибору

  Културно лето у „Чиготи“ почело је причом о несвакидашњем путовању. Представљена је књига Сање Домазет „На кафи код Шекспира“ награђена признањем „Љубомир П. Ненадовић“ за најбољу путописну књигу на српском језику 2022. године. Видевши и сазнавши оно што другима промиче Сања Домазет посетиоце је упознала са магичним кућама у којима су се рађали, бивали, умирали… (види цео чланак)

  “Чиготино културно лето” на Златибору

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају