Златибор (планина)

 • Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ почиње 16. августа

  Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ одржава се ове године од 16. до 20. августа у Галерији Митровић у златиборском селу Трнава. Биће то 31. окупљање уметника на овој колонији, наставак традиције коју је Владимир Митровић (1953-2016), самоуки сликар и вајар установио за живота, а касније наставили Културни центар Чајетина и Атеље „Трнава“, под покровитељством… (види цео чланак)

  Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ почиње 16. августа
 • Златибор

  Златибор је драгуљ Србије, планина лепоте, здравља, историје, културе, туристички рекордер по бројним критеријумима. Пространа заталасана висораван има просечну надморску висину око 1000 метара, а највиши врхови су Торник (1496 м) и Чигота (1422 м). У срцу планине данас се развија нови град, у коме је број становника увећан између два пописа за 821 становника.… (види цео чланак)

  Златибор
 • Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру

  „Летњи улични ерски кабаре“ је манифестација коју библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ из Чајетине организује од 2008. године и део је културних збивања и туристичке понуде Златибора. У организацију догађаја укључени су и Туристичка организација Златибор и ЈП „Голд гондола Златибор“. Следеће издање ерског кабареа је у недељу, 6. августа на међустаници Голд гондоле на Рибничком… (види цео чланак)

  Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру
 • Манастири у ужичком крају

  Манастири Српске православне цркве, интензивно подизани од 13. века када је захваљујући Сави Немањићу призната аутокефалност Српске цркве, жаришта су вере, културе и писмености српског народа. Они су сачували историју и славу српске средњовековне државе и окупљали народ у дугим вековима отоманске власти на овим просторима. У манастирима су написане наше најлепше књиге, на њиховим… (види цео чланак)

  Манастири у ужичком крају
 • Ужички специјалитети са роштиља

  УЖИЧКИ ЋЕВАПЧИЋИ (за 5 особа) 1 кг млевене јунетине15 дкг ужичког кајмакапечене паприке са белим лукомсо Млевену јунетину оставите на хладном месту да одлежи 12 сати. Затим је још једном самељите, добро измесите, посолите, обликујте ћевапчиће и одмах испеците. Печене ћевапчиће обложите печеним паприкама и прелијте загрејаним кајмаком. Салата: Паприке бабуре испеците у рерни. Када… (види цео чланак)

  Ужички специјалитети са роштиља

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају