Амерички филм о Божићу, а са Златибора

Божићна трпеза, чесница, бадњак и други наши традиционални обичаји ове зиме су у кадровима америчких филмаџија, екипе из које већина први пут борави на нашим просторима, јер они снимају на Златибору играни филм америчко-енглеске продукције „Божић у Србији’”.

Одушевљени пределима и предусретљивошћу људи овог краја на први поглед су се заљубили у нашу земљу.

Редитељ Рајан Девар главну улогу поверио је глумици Каприс Буре, која је продуценткиња филма и заслужна што се овде снима.

Могла сам било где у свету да снимим божићни филм, то је за једну од највећих ТВ станица у Америци. Па дошла сам овде и рекла: О, Боже, ово није Србија о којој сам слушала, јер Американци су склони да праве стереотипе, мислим на ратове
/ Фото РИНА

Каприс Буре једна је од најфотографисанијих жена света, телевизијска личност, модел, пословна жена рођена у Америци, а преселила се у Лондон где води своју компанију. У ’’Божићу у Србији’’ игра редитељку дебитантског филма чијег главног глумца тражи у снежној Србији, који је, упркос одбијању да се врати филму, упознаје са традиционалним српским Божићем.

– Желела сам да снимим божићни филм, тражила место с доста снега, па на Златибору упознала родни крај Младена Лазаревића кога сам познавала. Будући да сам Американка, а код нас људи не знају много о Србији, Младену сам на тај предлог рекла: ’’Ух, не знам’’. Али ипак дошла и лудо се заљубила у Златибор, у Србију. Видела сам овај крај и схватила да морамо овде снимати. Позвала писца, описала јој виђено и лепоту људи и места, што је она уградила у прелепи сценарио. Желим да свет види праву Србију, прави Златибор – каже Каприс.

Панорама Ужица

Главне заслуге за долазак америчких филмаџија на ’’златну планину’’ носи наш човек из света Младен Лазаревић, Златиборац из Трнаве и Гостиља. Живот га је прво одвео у Мађарску, па затим у Чешку где живи с породицом и води успешну грађевинску фирму.

– Као дете често сам био са бабом и дедом у Гостиљу, волим овај крај који ме увек привлачи. Сваки пут кад имам одмор са својом децом и супругом радо дођем кући, ту ми живе родитељи. Позитивна емоција у мени према свом Златибору дала ми је подстицај да направимо нешто што ће наш крај свету приказати у суперлативу – рекао је локалним медијима Младен Лазаревић.

РИНА / Златибор прес

Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545