Регионална привредна комора

Регионална привредна комора Златиборског управног округа је пословно-стручна организација предузећа са подручја града Ужице и општина Бајина Башта, Пожега, Ивањица, Ариље, Прибој, Пријепоље, Нова Варош, Косјерић и Чајетина.

Од 2001. године организована је по моделу европског типа привредних комора, а од 2017. године део је јединственог коморског система у Србији.

Основана је 1962. године као Среска привредна комора у којој су доношене одлуке о привредном развоју региона и изградњи нових производних капацитета.

Од 1967. мења назив у Основна привредна комора, а 1975. у Регионална привредна комора са новом улогом у изради пројеката, увођењу и примени стандарда пословања, изради биснис планова, организовању едукативних и промотивних активности и унапређењу економске сарадње са иностранством.

Основни задаци у новом моделу организовања коморског ситема су подстицање развоја привреде, предузетништва и предузетничке иницијативе, утицај на дефинисање мера економске политике и подстицање и повезивање пословне сарадње у региону и шире.

Панорама Ужица

Регионална привредна комора пружа услуге издавања докумената по основу пренетих јавних овлашћења (потврде, уверења и мишљења која прате унутрашње и спољнотрговинско пословање), издавање АТА карнета и пратеће документацијe, преузимање квалификованог електронског сертификата, организовање учешћа на регионалним и међународним сајмовима, учешће у едукативним програмима (обуке и тренинзи) и пружања информација и података о економским кретањима у земљи и региону.

Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *