• Радови на обнови споменичког комплекса на Кадињачи

  Народни музеј Ужице и Завод за заштиту споменика културе Краљево уз финансијску подршку Министарства за рад, борачка и социјална питања, завршавају прву фазу грађевинских радова на најугроженијем делу споменичких композиција Спомен-комплекса Кадињача. У току ове фазе замењене су приступне стазе и плоче у „Амфитеатру Ужичке републике“ а посебан акценат је стављен на плато око спомен… (види цео чланак)

  Радови на обнови споменичког комплекса на Кадињачи
 • „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха

  „Први партизан“, водећа фабрика наменске индустрије и једна од најуспешнијих фирми у Србији, обележила је у новом погону у Даутовцу на Белој Земљи јубиларних 95. година рада и Дан предузећа, 22. новембар, посвећен сећању на 120 погинулих радника Партизанске фабрике оружја и муниције 1941. године у измештеном погону у трезору Народне банке, данашњем меморијалном простору… (види цео чланак)

  „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха
 • Монодрама „Е, мој Тодоре” у Градском културном центру

  Монодрама „Е, мој Тодоре (дневник једног сељака)“, по роману Бојана Љубеновића „Србијо, Бог ти помого!“, биће изведена у петак, 17. новембра у клубу ГКЦ-а, с почетком у 20 часова. Гост промоције биће писац Бојан Љубеновић. Ово ће бити јубиларно 50. извођење овог комада. Тодор Трајковић је шумадијски сељак који једног дана одлучује да води дневник.… (види цео чланак)

  Монодрама „Е, мој Тодоре” у Градском културном центру
 • Отворена изложбa посвећена Десанки Максимовић у КЦ Златибор

  Изложба Библиотеке града Београда „Памтићу све“, посвећена животу и стваралаштву песникиње Десанске Максимовић, отворена је у галерији Културног центра на Златибору. На изложби су представљени најважнији моменти из живота и рада Десанке Максимовић: детињство, младост, школовање, први песнички покушаји, прве објављене стихове, гостовања на свим значајним манифестацијама у тадашњој Југославији, разгледнице, писма. „Десанка је зрачила… (види цео чланак)

  Отворена изложбa посвећена Десанки Максимовић у КЦ Златибор
 • Изложба Милована Даговића Дага у Ужицу

  Изложбa под називом „Трагови идентитета“ аутора Милована Даговића Дага биће отворена у уторак, 14. новембра у 19 часова у холу Градског културног центра. Милован Даговић Даго је рођен у Ужицу 1954. године. У Сарајеву је завршио Уметничку школу, а дипломирао и магистрирао на Академији ликовних уметности, одсек Вајарство у класи проф. Алије Кучукалића. Члан је… (види цео чланак)

  Изложба Милована Даговића Дага у Ужицу
 • Радови на изградњи обилазнице око Ужица

  Интензивирани су радови на изградњи обилазнице око Ужица према пројекту и инструкцијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Радове вредне 30 милиона евра изводи кинеска компанија „Power construction corporation of China, Limited“, која је очистила терен, изградила све приступне путеве и почела постављање првих од укупно 44 шипа. Према документу који је израдио Институт за путеве… (види цео чланак)

  Радови на изградњи обилазнице око Ужица
 • Међународна конференција радио-аматера на Златибору

  На Златибору, у хотелу Палисад, је од 1. до 4. новембра одржана 26. генерална конференција Међународне радио-аматерске уније за регион 1 (IARU R1 ). У раду конференције је учествовало 120 представника из 31 државе чланице IARU са подручја Европе, Африке, Блиског истока и севера Азије. Домаћин овог догађаја је Савез радио-аматера Србије. Подовом овог догађаја… (види цео чланак)

  Међународна конференција радио-аматера на Златибору
 • Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу

  Једногласном одлуком стручног жирија и публике, представа “Едип” Југословенског драмског позоришта Београд проглашена је за најбољу на 28. Југословенском позоришном фестивалу, који је одржан у Ужицу од 1. до 7. новембра. Стручни жири радио је у саставу Миодраг Табачки, сценограф, костимограф и универзитетски професор – председник жирија и чланови: глумица Урша Раукар-Гамулин, културолог и књижевник… (види цео чланак)

  Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу
 • Изложба “Успомене и заборав” у Народном музеју Ужице

  У Народном музеју Ужице, у четвртак, 9. новембра у 19 сати, биће отворена изложба слика „Успомене и заборав“ аутора Теодоре и Анђеле Мицић, академских сликарки из Крагујевца. „Меморија, сећање и памћење су преокупирале уметнички рад сестара Мицић. Независно једна од друге баве се похрањеном меморијом, успоменама и заборављањем као природним процесом. Те успомене су људске… (види цео чланак)

  Изложба “Успомене и заборав” у Народном музеју Ужице
 • 28. Југословенски позоришни фестивал у Ужицу

  Народно позориште Ужице Среда, 1. новембар:  НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ ДЕЦА, по роману Милене Марковић, опера у 17 песама на музику Ирене Поповић Композиторка и редитељка Ирена Поповић Четвртак, 2. новембар:  ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ  БЕОГРАД ЕДИП, Софокле, режија Вито Тауфер  Петак, 3. новембар:  ГРАДСКО ДРАМСКО КАЗАЛИШТЕ ГАВЕЛА ЗАГРЕБ НАШ РАЗРЕД, Tadeusz Slobodzianek, режија Јасмин Новљаковић… (види цео чланак)

  28. Југословенски позоришни фестивал у Ужицу
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају