• Сећање на хероје Кадињаче

  Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, Град Ужице и Народни музеј Ужице обележили су 82. годишњицу битке на Кадињачи. Након парастоса погинулим борцима који су служили свештеници ужичке цркве, положени су венци уз пратњу војног оркестра и чете почасне страже, а државни програм употпуњен је пригодним уметничким садржајем. „Наш дуг и… (види цео чланак)

  Сећање на хероје Кадињаче
 • Радови на обнови споменичког комплекса на Кадињачи

  Народни музеј Ужице и Завод за заштиту споменика културе Краљево уз финансијску подршку Министарства за рад, борачка и социјална питања, завршавају прву фазу грађевинских радова на најугроженијем делу споменичких композиција Спомен-комплекса Кадињача. У току ове фазе замењене су приступне стазе и плоче у „Амфитеатру Ужичке републике“ а посебан акценат је стављен на плато око спомен… (види цео чланак)

  Радови на обнови споменичког комплекса на Кадињачи
 • „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха

  „Први партизан“, водећа фабрика наменске индустрије и једна од најуспешнијих фирми у Србији, обележила је у новом погону у Даутовцу на Белој Земљи јубиларних 95. година рада и Дан предузећа, 22. новембар, посвећен сећању на 120 погинулих радника Партизанске фабрике оружја и муниције 1941. године у измештеном погону у трезору Народне банке, данашњем меморијалном простору… (види цео чланак)

  „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха
 • Додељена годишња признања поводом Дана града Ужица

  Поводом Дана града Ужица – 9. октобра традиционално се додељују годишње награде за допринос развоју Ужица и изузетне резултате у раду. Ове године додељено је пет повеља, девет плакета и десет награда. Повеље града које се додељују за доприносе укупном развоју Ужица, добили су Удружење Ужичана у Београду, Добровољно ватрогасно друштво, Драгиша Милосављевић, историчар уметности,… (види цео чланак)

  Додељена годишња признања поводом Дана града Ужица
 • Обележавање 9. октобра – Дана града Ужице

  Град Ужице најављује бројне догађаје поводом обележавања Дана града – 9. октобра. Градске установе културе и спорта потрудиле су се да традиционалним манифестацијама, изложбама, књижевним вечерима, позоришним представама и посебним догађајима овим поводом, обогате Програм који ће трајати до 11. октобра. ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ГРАДА – 9. ОКТОБАР (1329-2023) Субота, 23.септембар  11,00 –  Кампања „Дај… (види цео чланак)

  Обележавање 9. октобра – Дана града Ужице
 • Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

  У организацији Градског одбора СУБНОР-а и града Ужица на Партизанском гробљу Доварје обележен је 24. септембар, дан када је 1941. године у ратом окупираној Европи створена једина слободна територија – Ужичка република. Полагањем венаца бројне делегације одале су почаст херојима и свим страдалима током народоослободилачке борбе у Другом светском рату. У име града Ужица венац… (види цео чланак)

  Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица
 • Михољски сусрети села у Злакуси

  Село Злакуса код Ужица домаћин је трећих по реду „Михољских сусрета села“ који се одржавају у суботу 23. септембра. Свечано отварање је у 10 часова. На такмичењу учествују представници 23 сеоске месне заједнице. У првом делу манифестације представници села надметаће се у надвлачењу конопца, бацању камена у даљ, шаху, фудбалу и стоном тенису. У другом,… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села у Злакуси
 • Старо Ужице кроз одевање

  Изложба фотографија „Старо Ужице кроз одевање“ биће отворена у четвртак, 24. августа у 19 часова на Градском тргу. Фотографије су из колекције Милоша Познановића, који је недавно несрећно изгубио живот и није дочекао отварање изложбе у чију припрему је уложио много труда, а основу чини његова богата колекција старих фотографија Ужица и Ужичана. Изложба је… (види цео чланак)

  Старо Ужице кроз одевање
 • Дечији фестивал „Лицидерско срце” од 15. до 19. августа

  Под слоганом „Загрли традицију – осети срце” у уторак, 15. августа свечано ће бити отворен  јубиларни 15. међународни дечији фестивал фолклора “Лицидерско срце”. У знаку броја 15 биће и број земаља учесница – Бугарска, Грузија, Грчка, Египат, Канада, Кина, Мексико, Монголија, Словачка, Пољска, Турска, Хрватска, Црна Гора, Република Српска и Србија. Ужице, Златибор и Вишеград… (види цео чланак)

  Дечији фестивал „Лицидерско срце” од 15. до 19. августа
 • Михољски сусрети села ове године у Злакуси

  Трећи по реду „Михољски сусрети села“ ове године биће организовани широм Србије и трајаће током лета и јесени све до 1. децембра. Програмом Министарства за бригу о селу обухваћено је 95 локалних самоуправа које су средства у износу до 500 хиљада динара добиле по Јавном конкурсу за организовање ове манифестације. Календар манифестација са местом одржавања… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села ове године у Злакуси
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају