• Златибор на сајму туризма у Новом Саду

  На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду своју понуду представља и Златибор. Посетиоци штанда Златибора могу се упознати са понудом за предстојећу зимску сезону и другим садржајима који их очекују током наредне године. Своју понуду представљају и бројни хотелијери и туристички посленици Златибора, цене и попусте током зимске сезоне и новитете који их очекују… (види цео чланак)

  Златибор на сајму туризма у Новом Саду
 • „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха

  „Први партизан“, водећа фабрика наменске индустрије и једна од најуспешнијих фирми у Србији, обележила је у новом погону у Даутовцу на Белој Земљи јубиларних 95. година рада и Дан предузећа, 22. новембар, посвећен сећању на 120 погинулих радника Партизанске фабрике оружја и муниције 1941. године у измештеном погону у трезору Народне банке, данашњем меморијалном простору… (види цео чланак)

  „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха
 • Радови на изградњи обилазнице око Ужица

  Интензивирани су радови на изградњи обилазнице око Ужица према пројекту и инструкцијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Радове вредне 30 милиона евра изводи кинеска компанија „Power construction corporation of China, Limited“, која је очистила терен, изградила све приступне путеве и почела постављање првих од укупно 44 шипа. Према документу који је израдио Институт за путеве… (види цео чланак)

  Радови на изградњи обилазнице око Ужица
 • Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла

  У Ужицу је одржана почетна конференција пројекта прекограничне сарадње „Нови локалитети за боравак на отвореном у сврху унапређења квалитета туристичког производа” који ће се реализовати у оквиру пројекта Open Air Everywhere уз подршку Европске уније. Нови пројекат који се покреће вредан је готово 400.000 евра и допринеће у великој мери даљем развоју туризма и унапређењу… (види цео чланак)

  Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла
 • ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ

  У оквиру 8. Међународног фестивала природе и културног наслеђа „Жестивал 2023“, током викенда биће приређено више догађаја. У суботу и недељу, 26. и 27. августа, од 9 до 17 часова одржава се традиционална манифестација ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ. У централи под Градом посетиоци ће моћи да посете ликовну колонију и изложбу слика, да присуствују демонстрацији „Теслиног… (види цео чланак)

  ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ
 • Обележавање 130 година организованог туризма на Златибору

  Јубиларних 130 година организованог туризма на Златибору биће обележено у суботу, 19. августа од 18 часова у Културном центру Златибор. У више програмских тачака свечане академије биће истакнути најважнији резултати развоја обимног и систематског рада на унапређењу туризма на планини. Поводом јубилеја, заслужним за афирмацију Златибора биће додељена признања. Добитници су Љубивоје Ршумовић, Божидар Ковачевић… (види цео чланак)

  Обележавање 130 година организованог туризма на Златибору
 • „Жестивал 2023“ – 8. Међународни фестивал природе и културног наслеђа у Ужицу

  Један град чини градом његова стварност али и митови о његовог прошлости. Један град чине улице, тргови, библиотеке, музеји, галерије… Град чине улице и сокаци, људи и њихове приче које међусобно стварају. Све то заједно чини дух једног града, а ако нестане дух једног града, онда град постаје град духова – речи су Бранислава Митровића,… (види цео чланак)

  „Жестивал 2023“ – 8. Међународни фестивал природе и културног наслеђа у Ужицу
 • Најбоља пословна година Ваљаонице бакра Севојно

  Са годишњом производњом око 26.000 тона и оствареним профитом око 13,8 милиона евра у 2022. години, Ваљаоница бакра Севојно остварила је најбољи пословни резултат у последњих 20 година. За 2023. планирана је производња од 30.000 тона. Део прошлогодишњег успеха је инвестирање у текућу производњу од 6,8 милиона евра и куповина Фабрике бакарних цеви у Мајданпеку.… (види цео чланак)

  Најбоља пословна година Ваљаонице бакра Севојно
 • Фапови камиони за Војску Србије

  Фабрика аутомобила Прибој испоручила је Војсци Србије нови контингент од 12 камиона новије генерације. Возила 2228 имају погон на свих шест точкова и могућност додатних модификација према захтевима купца. Војска Србије користи Фапове камионе за различите намене, а ово је још једна у низу испорука према уговорима који за ФАП значе већу упосленост капацитета и… (види цео чланак)

  Фапови камиони за Војску Србије
 • „Јединство Металоградња“ изводи радове на новој згради железничке станице “Београд центар”

  У изградњи нове станичне зграде у оквиру железничке станице “Београд центар” у Прокопу, компанија „Јединство Металоградња“ из Севојна изводи радове на челичној конструкцији тешкој око 700 тона. Постављање конструкције „Јединство Металоградња“ треба да заврши у року од шест месеци. Послови се већ увелико одвијају и теку према планираној динамици. Завршетак радова на згради и паркингу… (види цео чланак)

  „Јединство Металоградња“ изводи радове на новој згради железничке станице “Београд центар”
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају