Које су најчешће методе у протетици? Одговор на ово питање даје вам стоматолошка ординација Павловић!

У потрази за савршеним осмехом, савремена стоматолошка протетика нуди низ иновативних решења која трансформишу како изгледамо и осећамо се у вези са сопственим осмехом.

Стоматолошка ординација Павловић из Београда стоји у самом врху технолошког напретка и естетске стоматологије, доносећи својим пацијентима најновија достигнућа у области денталне протетике. Уз комбинацију стручности, искуства и најновије технологије, пружа персонализоване третмане дизајниране да задовоље индивидуалне потребе и жеље сваког пацијента.

Стоматолошка ординација Павловић из Београда – комбинација стручности, искуства и најновије технологије / Фото Freepik

Која је основна разлика између композитних и керамичких фасета?

Стоматолошка ординација Павловић из Београда пацијентима пружа прилику да унапреде свој осмех кроз различите врсте фасета, међу којима су најпопуларније композитне и керамичке. Иако су обе врсте фасета дизајниране да побољшају естетику осмеха, оне се разликују по материјалима израде, техникама аплицирања, трајности и естетским квалитетима.

Композитне фасете праве се од висококвалитетне денталне смоле и примењују се директно на зуб, што чини поступак релативно брзим и једноставним. Композитне фасете су економичнија опција и могу се лако поправити ако дође до оштећења, али можда неће пружити исту дуготрајност као керамичке фасете.

Са друге стране, керамичке фасете се израђују од порцелана или сличних керамичких материјала. Овај процес захтева већу прецизност и више времена, укључујући и припрему зуба који се фасује, што може укључивати благо брушење како би се осигурало савршено прилагођавање фасете. Керамичке фасете које нуди стоматолошка ординација Павловић карактерише изванредна трајност и способност да имитирају природни сјај зуба, пружајући готово непроменљиву естетику током много година.

Велики Рзав, Орловача, Равни

Избор између композитних и керамичких фасета у великој мери зависи од специфичних потреба и жеља пацијента, као и од стручног савета стоматолога. У ординацији Павловић, пацијенти могу очекивати детаљно саветовање које ће им помоћи да донесу праву одлуку која ће најбоље одговарати њиховом животном стилу.

Који су најчешћи разлози за уградњу круница?

Уградња круница представља једну од уобичајених процедура која се препоручује из различитих разлога, све у циљу побољшања функционалности и естетике пацијентових зуба.

Један од примарних разлога за уградњу крунице је обнова зуба који је претрпео значајно оштећење услед каријеса. Када зуб постане толико уништен да га стандардне пломбе више не могу адекватно обновити, круница постаје оптимално решење. Круница може обухватити и заштитити преостали део зуба, враћајући му функцију и спречавајући даље пропадање.

Крунице се такође често користе након ендодонтског третмана, познатијег као лечење канала корена. Након овог поступка, зуби могу постати крхкији и подложнији ломљењу. Постављање крунице осигурава додатну заштиту и снагу зубу, чиме се продужава његов век трајања.

Осим тога, крунице служе и као завршни елемент у процесу уградње зубних имплантата , пружајући функционалну и естетску рестаурацију изгубљених зуба. Др Александар Павловић истиче да се код њих крунице прилагођавају индивидуалним потребама сваког пацијента, чиме се постиже природан изглед и осећај, али и осигурава хармонија са остатком вилице.

У којим ситуацијама се примењују парцијалне протезе?

Парцијалне протезе представљају важно решење за пацијенте који су изгубили један или више зуба, али још увек имају довољно преосталих природних зуба. Ова врста протезе је дизајнирана да се уклопи и допуни преостале зубе, враћајући функционалност зубног низа и естетику осмеха .

Најчешћа примена парцијалне протезе јесте код делимичног губитка зуба. Ако пацијент изгуби један или више зуба због болести десни, повреде или других разлога, парцијална протеза може ефикасно надоместити изгубљене зубе. Стручни тим на чијем челу се налази стоматолог Павловић, пажљиво разматрају специфичности сваког случаја како би осигурали да ће протеза савршено одговарати пацијенту, како по величини и облику, тако и по боји, чиме се постиже природан изглед.

Осим тога, парцијалне протезе су идеалне и за пацијенте који нису кандидати за зубне импланте или мостове због различитих разлога, попут недовољне густине кости или здравствених ограничења. У овим ситуацијама, парцијалне протезе пружају практично и естетско решење које пацијентима враћа самопоуздање и омогућава им нормално функционисање у свакодневном животу. Др Павловић истиче да парцијална протеза представља економичнију алтернативу у односу на неке друге врсте денталне протетике, где се са пацијентом разматрају све опције пре него што се донесе једна овако важна одлука.

Када су мостови за зубе најбоље решење за вас?

Мостови за зубе представљају популарну опцију за пацијенте који траже поуздано и естетско решење за замену једног или више недостајућих зуба. Мостови су фиксни елементи који се ослањају на природне зубе или импланте са обе стране изгубљеног зуба, стварајући „мост” преко празног простора. Ова метода пружа низ предности у одређеним ситуацијама, због чега је често препоручена опција.

Мост за зубе може бити идеално решење за особе које има један или више узастопних недостајућих зуба, а преостали зуби са обе стране празног простора су здрави и јаки. Ти зуби служе као носачи или „стубови” моста, пружајући стабилност и снагу целој структури.

За разлику од протеза које се могу вадити, мостови су трајно цементирани на месту, пружајући осећај сигурности и удобности сличан природним зубима. Ова карактеристика чини мостове посебно погодним за пацијенте који траже дугорочно решење које не захтева додатну бригу или посебну пажњу у свакодневној употреби. Стручни тим стоматолога на челу са др Павловићем посебну пажњу посвећује избору материјала и боја за мостове, како би се савршено уклопили са природним зубима пацијента, са циљем да се створи потпуно природан изглед и тако врати самопоуздање пацијенту.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *