Први број часописа „Ужице на Интернету“

Први број електронског листа Ужице на Интернету

Први број часописа „Ужице на Интернету “ – часописа за Ужичане и о ужичком крају, како је у заглављу стајало, објављен је 24. септембра 1996. године.

Редакцију су чинили Раденко Мутавџић, Предраг Супуровић, Горан Пошташ, Владимир Сивчевић Волођа и Александар Богићевић.

У рад су се укључивали и сарадници, а посебно задовољство чинило је повремено слање информација из иностранства од Ужичана који су отишли из града, али су радо пратили часопис и збивања у родном крају.

Часопис је редовно дистрибуиран електронском поштом на бројне адресе у земљи и свету.

Намера чланова Редакције и позив на сарадњу упућен је у првом броју у Речи уредника:

Панорама Ужица

„Ово је први број новог листа „УЖИЦЕ на Интернету“ који ће се у електронском облику појављивати сваке седмице на највећој светској компјутерској мрежи.

Електронско издавање новина, односно информација о Ужицу и Златиборском округу, и њихово стављање на Интернет, одговор је на захтеве већег броја наших људи у свету да и на овај начин могу бити ближи свом граду и крају, односно сазнати шта се овде догађа у друштвеном, привредном и културном животу.

„УЖИЦЕ на Интернету“ представља збир одабраних информација које ће се једном седмично, уторком, а специјални прилози и чешће, стављати на мрежу и тако бити доступни свим корисницима у свету који се занимају за људе и догађаје, живот и рад, у ужичком крају.

Електронско издање садржи различите врсте информација (извештаје, репортаже, интервјуе, вести, маркетиншке поруке, огласе) у рубрикама Друштво, Привреда, Култура, Наука, Екологија, Спорт и другим, а отворено је за поруке корисника и из света и из земље.

Поред доступности свима који имају приступ Интернету, други облик слања односно пријема ових информација је аутоматско прослеђивање онима који изразе жељу да редовно добијају ове информације. Таквих већ има довољан број у свету, а и у земљи, да је све ово и вредело започети, а повећавање броја корисника само ће слику о Ужицу још више раширити по свету“.

Електронски часопис „УЖИЦЕ на интернету“ излазио је до краја октобра 2002. године.

Архива часописа доступна је на адреси https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/.

Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *