Шта вас очекује на Златибору за Нову годину и током зиме

Златибор ће и Нову 2024. дочекати у празничном расположењу на Краљевом тргу и у бројним хотелима. Очекује се добра посећеност, а према статистичким подацима Златибор је у првих 10 месеци 2023. забележио пораст броја посетилаца од 25 процената и налази се на другом месту по посећености, одмах иза Београда.

Центар Златибора / Фото РИНА

Туристички радници већ су спремни и за предстојећу зимску туристичку сезону и обарање сопствених рекорда.

– Као и сваке године припремили смо богат програм наступа на Краљевом тргу за новогодишње празнике. Програм почиње већ 28. децембра дечјом Новом годином, доделом пакетића за децу. У питању је концерт Леонтине и дечијег хора “Чаролија”. Том приликом ће за сву децу са територије општине Чајетина бити уручени пакетићи. Верујемо да ће се малишани лепо провести и да ћемо ту традицију поделе пакетића наставити и у наредним годинама – рекао је за РИНУ директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

– За дочек Нове године, 31. децембра очекује нас наступ Саше Матића са почетком у 21 час, у поноћ концерт трубачког оркестра Дејана Јевђића, служиће се кувано вино, ракија, а у поноћ ће бити ватромет. Први јануар је резервисан за концерт „Магла бенда“ – истакао је Живановић, додајући да је и у златиборским хотелима и ресторанима припремљен богат новогодишњи програм.

Незаобилазна атракција свакако је Голд Гондола, радиће сваког дана од 9 до 15 часова, а последња вожња са Торника је у 16 часова. Измене се односе на три празнична дана:

Панорама Ужица
  • 1. јануар од 10 до 15 часова, последња вожња са Торника у 16 часова,
  • 6. јануар од 9 до 14 часова, последња вожња са Торника у 15 часова,
  • 7. јануар од 10 до 15 часова, последња вожња са Торника у 16 часова.

Посетиоце Златибора сваког дана у недељи очекују активности током празника и целе зимске сезоне.

Понедељак је планиран за спортске активности, пре свега за нордијско скијање уколико буде снега.

Уторком ће бити у понуди топли напици у новом кафићу са попустом у оквиру Златиборске чајанке.

Најмлађи ће се највише обрадовати среди када ће се одвијати бесплатне радионице вајања на снегу, као и разни други забавно-едукативни садржаји.

Четвртак ће бити дан за уметност када ће учесници исказати креативност кроз сликарство и прављење традицоналних златиборских производа, а љубитељи страних и домаћих хитова уживаће у журкама на Торнику викендом.

РИНА

Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *