“Ужички супермен” стигао у Париз

Милован Милутиновић, познатији као “ужички Супермен”, након 84 дана “табањања” Европом, стигао је до крајњег циља – до Париза. Са српском заставом на леђима, пре 84 дана кренуо је пешке из родног града!

Милован Милутиновић: Пут је био пун изазова, али је све прошло у најбољем реду, баш како сам и замислио / Фото Telegraf.rs

Само помисао, из Ужица стићи у Париз пешице, за многе би деловала нестварно, али Милован је то и доживео, и то чак у 76 години. Са Трга партизана, у центру Ужица, 7. марта на далеки пут су га испратили пријатељи, родбина, суграђани…

За пут до Париза припремао се већ годину дана, и одлучио да крене, у години када се у том граду одржавају Олимпијске игре. Жеља му је, каже, да у њима учествује. Планирао је до Париза да стигне до 26. јула, али, био је бржи, стигао је чак и пре 1. јуна.

– Пут је био пун изазова, али је све прошло у најбољем реду, баш како сам и замислио – рекао је Милован. Пешачењем од Ужица до Париза, смршао је 11 килограма, а путовање је трајало 84 дана.

Његов сан је да трчи на олимпијском стадиону, али и да подсети, како каже, да се у здравом телу крије здрав дух.

Ђетиња, Велики парк

У писму је замолио председника Олимпијског комитета да му дозволе да на Олимпијским играма трчи са теретом на 100 метара, у чему и држи Гинисов рекорд.

Милован је, подсетимо, први пут кренуо пешке у Лондон, 2012. године, када је и званично постао Гинисов рекордер, затим се други пут опет упутио пешке на далеки пут у Москву, 2020. године, у доба пандемије корона вируса, а пут у Париз је његово треће по реду пешачење светом.

(Telegraf.rs)

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *