Модерне функционалности кућних усисивача

Стигао је моћнији заменик / Фото Jan Kopřiva на Unsplash

Општа одлика модерне функционалности уређаја за домаћинство јесте да она наставља њихов досадашњи развој, тако што технолошким иновацијама значајно унапређује постојеће уређаје и што развија нове, као одговор на потребе модерног човека и његовог брзог ритма живота.

Карактеристике модерне функционалности 

Израда и дизајн модерних уређаја посебно наглашава:

  • практичност,
  • енергетску ефикасност,
  • повезивост,
  • примену паметних технологија,
  • еколошку одговорност.

Практичност се испољава поједностављењем коришћења кућних уређаја које се најчешће врши преко дигиталних дисплеја и даљинским управљањем. Модуларност је део практичности у изради ових уређаја која омогућава лакше одржавање, поправку или замену појединих делова.

Енергетска ефикасност је захтев чије испуњење утиче на смањење потрошње енергије, воде, очување ресурса и мање износе на рачунима за плаћање. Томе доприносе програми штедње енергије у разним уређајима и уградња сензора за прилагођавање рада уређаја према стварним потребама, као што је аутоматско подешавање температуре, трајање кувања или програм прања веша, постављање распореда рада и одложеног старта.

Новијим уређајима у кући може се управљати преко паметних телефона, таблета или гласовних команди. Повезивост с паметним кућним системима које нуде одређене платформе, као што је Google Home, омогућавају надгледање и контролу рада аутоматизованих кућних уређаја, са мноштвом практичних и забавних функција. 

Посебна пажња поклања се коришћењу технологија које смањују негативан утицај на животну средину. Део тог настојања је и употреба одрживих материјала, који се по истеку радног века уређаја могу рециклирати.

Златибор, Обудојевица

Овај кратак преглед модерних функционалности кућних уређаја подразумева да су све оне подложне брзим променама и унапређењима, на којима се интензивно ради како би се одговорило на нове захтеве савременог начина живота.

Одлике нових усисивача

Овде ћемо се више позабавити унапређењима функционалности усисивача као свакодневних вредних помагача у одржавању кућне хигијене и чистоће.

Добар пример унапређења радних способности ових уређаја су Miele усисивачи који коришћењем иновативних технологија остварују вишеструко већу функционалност и омогућавају ефикасно уклањање прашине и прљавштине са свих површина и дубинско чишћење тепиха.

Повећању функционалности модерних усисивача доприносе пре свега јаки мотори и коришћење различитих наставака и додатака којима се ефикасно чисте и тешко доступна места попут углова, ивица, намештаја и различитих типова подова.

Развој технологије омогућио је дизајнирање усисивача који производе мање буке током рада. Ови модели имају побољшану изолацију и тиши рад, што значи да можете чистити без стварања превелике буке која може ометати друге активности у дому или радно окружење. Нарочито су практични док су деца мала да могу мирно да спавају и неометано играју.

За здравље је важна примена напредних филтера који ефикасно задржавају ситне честице прашине, гриње и алергене, чиме доприносе бољем квалитету ваздуха у просторији. Ово је посебно корисно за људе са алергијама или астмом.

Усисивачи без кабла су све популарнији због своје практичности и једноставности коришћења. Они омогућавају већу слободу кретања приликом чишћења и елиминишу потребу за провлачењем кабла кроз просторије. Не морате бринути о дужини кабла или о утичницама, са овим моделима можете лако приступити свим деловима просторија без ограничења.

Нови модели усисивача имају уграђене сензоре који аутоматски подешавају снагу усисавања у складу са површином која се чисти.

Ове и друге карактеристике чине модерне усисиваче ефикасним и практичним уређајима за одржавање чистоће у домаћинству.

Шта све могу усисивачи роботи 

Ранија помисао како би било добро да усисивач може сам да ради без ваше помоћи сада је постала стварност. Усисивачи роботи су уређаји усавршене технологије за аутоматско кретање по просторији и усисавање прашине, са низом иновативних решења која их чине самосталним извршиоцем ових кућних послова.

И у овој области Miele усисивачи доносе револуционарне могућности програмираног самосталног рада и управљања. Програмирањем ових уређаја одређују се дани и време рада и чак обављање усисавања у одређеном делу просторије. То значи да се могу сами покренути и чистити просторију док ви обављате друге послове или док сте одсутни.

Навигацију усисивача робота омогућавају сензори који могу да препознају препреке, степенице и друге могуће сметње у просторији како би избегли сударе и падове. Детекцијом препрека и избегавањем судара са намештајем или другим предметима у просторији, избегавају се оштећења и омогућава ефикасније чишћење.

За чишћење различитих површина и типова подова, укључујући дрво, плочице, тепихе и тепих, усисивачи роботи имају различите наставке или четке које омогућавају приступ и ефикасно чишћење.

Једна од одлика ових уређаја, коју имају и Miele усисивачи, јесте аутоматско пуњење батерије када је при крају. Усисивач препознају такву ситуацију, аутоматски се враћа на своју базу за пуњење и када се батерија напуни може наставити рад тамо где је стао.

Ови уређаји имају апликације за даљинско управљање којима се преко интернета повезују са паметним телефонима и таблетима, омогућавајући корисницима да њима управљају даљински, дајући им информације о распореду чишћења просторија, праћење статуса чишћења, примање обавештења о завршетку посла и друге захтеве.

Модели ових робота имају и сензоре за детекцију прљавштине који им омогућавају да препознају посебно запрљане делове пода и концентришу се на чишћење тих области. Роботи опремљени сензорима могу скенирати просторију и створити мапу простора, што омогућава ефикасније чишћење путем оптималног кретања.

Усисивачи роботи могу се повезати са популарним паметним асистентима омогућавајући корисницима да их контролишу гласом или да их укључе у предвиђене процедуре рада осталих кућних уређаја.

Ове паметне функције чине модерну генерацију усисивача интуитивнијим и прилагођенијим данашњем начину живота, пружајући корисницима већу контролу и ефикасност у одржавању чистоће у дому.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *