• Изложба посвећена Мирослављевом јеванђељу у КЦ Златибор

  У галерији Културног центра Златибор, у наставку манифестације „Духовним стопама“, посетиоци су имали прилику не само да виде, него и да прелистају факсимил Мирослављевог јеванђеља. Свим заинтересованима је омогућено разгледање стручно вођене изложбе „Божанско надахнуће – Мирослављево јеванђеље“ до 17. фебруара од 10 до 17.00 часова. Поставку посвећену књизи, коју је УНЕСКО уврстио у највреднија… (види цео чланак)

  Изложба посвећена Мирослављевом јеванђељу у КЦ Златибор
 • Изложба поводом Дана државности у Историјском архиву Ужице

  У Изложбеном салону ужичког Историјског архива у среду, 14. фебруара свечано је отворена изложба „Слике живота“ са фотографијама Албера Кана из Приштине, Призрена, Липљана и Грачанице 1913. године. Изложба чији су аутори Горан Судимац из Државног архива Србије и Марко Марковић, директор Архива Косова и Метохије приређена је поводом Дана државности – Сретења. Изложбу чини… (види цео чланак)

  Изложба поводом Дана државности у Историјском архиву Ужице
 • Изложба фотографија Слађане Пантелић

  Изложба фотографија „Пристајање на нестајање“ ауторке Слађане Пантелић отворена је у ужичкој Народној библиотеци у петак, 9. фебруара, уз присуство бројних посетилаца и пријатеља. Слађана Пантелић рођена је у Ужицу, а живи и ради у Новом Саду. Њене фотографије излагане су и награђиване на бројним изложбама у земљи и иностранству – од Њујорка до Кине.… (види цео чланак)

  Изложба фотографија Слађане Пантелић
 • Нови албум ужичког бенда БРАТ

  У Градском културном центру ужички бенд БРАТ у суботу 10. фебруара одржаће концертну промоцију другог студијског албума под називом „Двојка“. Овом свирком уједно ће обележити десет година од оснивања бенда. Специјални гости на овом концерту биће бендови Downstroy из Кикинде и Playdown из Аранђеловца. Улаз на концерт биће од 20 часова, а почетак свирке је… (види цео чланак)

  Нови албум ужичког бенда БРАТ
 • Реализација пројекта Музеја ћирилице код Бајине Баште

  Радови на изградњи првог Музеја ћирилице у региону теку предвиђеном динамиком и завршена је прва фаза градње објекта у селу Рача код Бајиној Башти који ће бити од великог значаја за очување спрског националног писма. Окончани су радови на комплетној реконструкцији зграде некадашње школе у Рачи и њеном претварању у објекат погодан за музејску делатност.… (види цео чланак)

  Реализација пројекта Музеја ћирилице код Бајине Баште
 • Ново решење за пречишћавање ваздуха у Ужицу

  „Свет пун срца је свет пун прилика”, парола је под којом је НЛБ Комерцијална банка Граду Ужицу донирала Liquid 3 течно дрвеће, потпуно ново решење за пречишћавање ваздуха и револуционарну иновацију Института за мултидисциплинарна истраживања Универзитета у Београду. Укупна вредност донације ових првих урбаних фото-биореактора, осмишљених тако да уклањају угљен-диоксид и загађење у срединама где… (види цео чланак)

  Ново решење за пречишћавање ваздуха у Ужицу
 • Свечаном доделом награда завршен Кустендорф 2024

  /

  Доделом награда на свечаности на Мећавнику у Мокрој Гори завршен је 17. Међународни филмски фестивал Кустендорф. Прва награда „Златно јаје“ припало је Михаилу Горобчуку из Русије за филм „Љубичаста земља“. У образложењу жирија наводи се да филм уверљиво обрађује тему усамљености и празнине која „напада сву децу света када се родитељска пажња скрене са њих… (види цео чланак)

  Свечаном доделом награда завршен Кустендорф 2024
 • Промоција књиге „Мало времена између“ Властимира Безаревића

  У Народној библиотеци у Ужицу у уторак, 30. јануара од 18 часова биће одржана промоција књиге „Мало времена између“ аутора Властимира Безаревића. О књизи ће поред аутора говорити и Милијан Деспотовић. Властимир Безаревић је рођен у Пријепољу. У родном граду завршио је гимназију, а диплому Правног факултета стекао је у Београду 1976. године. Радну каријеру… (види цео чланак)

  Промоција књиге „Мало времена између“ Властимира Безаревића
 • Фестивал Кустендорф од 23. до 27. јануара у Мокрој Гори

  /

  Седамнаести Међународни филмски фестивал Кустендорф ове године одржава се од 23. до 27. јануара, под слоганом „Не надзор, кинематографија!” у организацији продукцијске куће Раста интернешенел, a под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Мећавник града. Фестивал је отворила потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић у уторак, 23. јануара на Мећавнику у Мокрој… (види цео чланак)

  Фестивал Кустендорф од 23. до 27. јануара у Мокрој Гори
 • Мобилни мамограф на Тргу партизана у Ужицу

  На ужичком Тргу партизана постављен је мобилни мамограф и радиће од 10 часова у среду, 24. јануара, наредне три седмице, а по потреби и дуже. Прегледе на мамографу могу обавити жене од 45-69 година које нису радиле такав преглед у протекле две године, као и жене преко 40 година које имају позитивну породичну анамнезу. Радно… (види цео чланак)

  Мобилни мамограф на Тргу партизана у Ужицу
Панорама Ужица