Старом пругом од Ужица до Вишеграда

Пецајући старом пругом од Ужица до Вишеграда

Књига Драгана Р. Филиповића Пецајући старом пругом од Ужица до Вишеграда није ни књига о пецању ни књига о железници.

То је најлепши путопис пешака трасом пруге уског колосека од Ужица до Вишеграда. Може га написати само истински заљубљеник у Ђетињу и све њене чари. А такав је Фипа, како га сви боље знају него по властитом имену! Заиста ће неком другом бити потребно много времена, труда и дара, да овако нешто уради боље!

„У књизи само неке од безброј слика и прича, укључујући и понеку што се приповедала шапатом“, објашњава аутор на њеном почетку. „Од пецања је позајмила тихо дивљење лепоти, обраћање пажње на све живо и неживо, и упорно трагање за бољим местом. Од градње пруге и још неких великих дела, причу о напору да се премосте простор и време, и некако ухвати прикључак са светом или сном. А никад стићи“.

Тешко је дати упутства за кретање између оног што смо имали и упропастили, и оног што ћемо имати кад се стекну услови, додаје Фипа, а „ово између је то трагање, та лепа пустоловина, овде између се живи“.

Зато крените са најбољим водичем од Ужица до Вишеграда, а можете то на три начина.

Панорама Ужица

Први је читајући његову изванредну књигу Пецајући старом пругом од Ужица до Вишеграда, на  144 стране, формата 27×21 цм, богато илустровану, врло тврдо повезану. Насловну страницу је урадио Игор Кордеј, а штампана је на најфинијем папиру.

Други начин је приређени путопис за интернет – лист рујански , како га аутор назива, са причама и галеријом фотографија са трасе старе пруге уског колосека од Ужица до Вишеграда.

И трећи начин је видео шетња истом трасом. Почиње мало раније, из Неранџићеве улице на Слануши па све до кафенисања крај „на Дрини ћуприје“.

Уживајте.  

Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545