Младен Јевђовић

Младен Јевђовић

Рођен 1950. године у Ужицу. Академију за примењене уметности, одсек за графику завршио 1974. године у Београду. Члан УЛУПУДУС-а од 1977. године.

Бави се примењеним уметностима, графичким дизајном, сликарством и графиком. Излагао на великом броју изложби у земљи и иностранству.

Био је технички директор штампарије „Вести“ (1985.) а Ужичанима је најпознатији као оснивач и дугогодишњи директор Градске галерије у Ужицу (1990.). Од 2000. је радио као професор у Уметничкој школи. Сада је у пензији.

Створио је светски познат Графички бијенале „Сува игла“ , један је од зачетника пројекта Ужице град мурала, аутор је великог броја плаката за представе ужичког Народног позоришта. Тешко је набројати шта је све Младен радио.

Млађо, како га сви знају, Ужичанима је познат и као велики љубитељ музике, путовања и природе, свесрдан планинар-алпиниста, бициклиста, стреличар, једриличар, ронилац.

Панорама Ужица
Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Једно реаговање на на „Младен Јевђовић“

  1. […] Бијенале “Сува игла” настао је по идеји истакнутог ствараоца у области графике Богдана Кршића, а успешни организатор првих изложби био је директор ужичке Градске галерије академски сликар-графичар Младен Јевђовић. […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *