Прво Ђетињарење

Прво Ђетињарење

Прво Ђетињарење, организована рекреативна бициклистичка вожња кроз клисуру реке Ђетиње, одржано је давне 2001. године. Почетак октобра и не баш идеалне временске прилике нису се испречиле пред идејом да се организује једно овако дружење.

Група коју су чинили професорка Рушка Марјановић, неколико бициклиста и гомила деце из Гимназије, отиснула се у авантуру које се и данас сви радо присећају.

То су била другачија времена него данас. Бицикле су биле скромније, а нарочити бициклистичка опрема. Пут кроз клисуру је био макадам, у неким деловима лош, али је то у ствари само дориносило оном правом осећају непосредног додира са природом, кога више нема откако је тај пут већим делом асфалтиран.

Ово искуство је била мотивација да се, знатан број година касније, кроз активност Бициклистичког Удружења „Циклон“ , организује редовна годишња манифестација под називом Ђетињарење, а која је кроз клисуру Ђетиње провезла на бициклама неколико стотина, пре свега, младих.

Да не дужимо, прочитајте целу причу објављену на Ужице.Нет након овог историјског догађаја: https://freebiking.uzice.net/djetinja-pds-2001-10-07/ .

Панорама Ужица
Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *