Владимир Сивцевич Волођа

Владимир Сивцевич Волођа

Рођен је 1972. године у Липецку, Русија. Радио је као графички дизајнер на Новом Зеланду и Србији. Од 1995. године се професионално бави графичким дизајном, илустрацијом, карикатуром, графиком. Излагао на групним изложбама, фестивалима и објављивао у часописима у Аргентини, Белгији, Бразилу, Бугарској, Данској, Чешкој, Финској, Француској, Немачкој, Холандији, Италији, Ирану, Израелу, Кореји, Новом Зеланду, Пољској, Португалији, Русији, Румунији, Македонији, Шпанији, Србији и Турској.

Један део живота провео је живећи и радећи у Ужицу. Објављивао је у новинама „Вести“, „Ужичка недеља“, „11:59“, радио ликовно графичко обликовање разноврсних публикација, визуелни идентитет фирми, амбалажу, рекламе, илустрације. Године 1999, објавио је књигу карикатура “Кликери”. Сарађивао је са великим именима српског афоризма и сатире – Радом Јовановићем, Слободаном Симићем, Миланом Никитовићем, Владаном Сокићем и Митром Туцовићем.

Представљен је у књизи “Ко је ко у српском хумору” Милована Вржине, 1998. године.

Награђиван је у Кореји, Израелу, Чешкој, Србији и Русији. Године 2016, од стране немачког интернет портала за културу X-Wоркинг, по њиховом избору, уврштен је међу 100 најутицајнијих светских уметника у тој години. Редовно излаже на бијеналима илустрације, графике, минијатуре.

Један од добитника Златне значке за 2022. годину коју додељује Културно просветна заједница Србије за дугогодишњи допринос култури у Србији и дијаспори.

Панорама Ужица

Данас живи и ради у Београду.

https://www.behance.net/volodja

Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Једно реаговање на на „Владимир Сивцевич Волођа“

  1. Dragica Đurić

    Čestitam, Volođa. Svaka čast, radovi zaista izvrsni.
    Želim ti još mnogo uspeha.
    Pozdrav.
    Svako dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545