Скокови са Старог железничког моста у Ужицу 19. августа

Традиционална манифестација „Скокови са Старог железничког моста“ биће одржана на Градској плажи у Ужицу у суботу, 19. августа са почетком у 15 часова.

Манифестација која је ушла у четврту деценију одржавања окупиће овога пута око 20 такмичара из Србије и окружења.

Такмичари ће скакати са висине од 16 метара у две серије, а најбољих десет пласираће се у финале. Наградни фонд значајно је увећан у односу на претходну годину, па је тако награда за прво место 60.000 динара, за друго 40.000, а за треће 30.000 динара. За сваки скок такмичари добијају по 8.000 динара.

Скокови са старог железничког моста у Ужицу организују се од 1993. године и у почетку су имали карактер незваничног савезног такмичења у скоковима у воду. После Мостара и његове традиције, Ужице, а касније и други градови организују овакве манифестације које потврђују све већу популарност њиховог такмичарског карактера.

Старије Ужичане скокови подсећају на популарност пливања после Другог светског рата, када је град имао пливачки и ватерполо клуб.

Панорама Ужица

Организатор манифестације је ЈП “Велики парк Ужице”, под покровитељством града Ужица и уз техничку подршку Црвеног крста Ужице.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *