Свечано обележено 75 година рада Историјског архива Ужице

У Историјском архиву Ужице свечано је обележен јубилеј – 75 година постојања и рада. Тим поводом отворена је изложба „Записни дуб“ и легат новинара Радована Поповића.

Са отварања изложбе „Записни Дуб“ и легата новинара Радована Поповића / Фото: град Ужице

Свечаности су присуствовали представници Министарства културе, Града Ужица, Државног архива Србије као и архива из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе, Косова и Метохије и Словеније.

О историјату и данашњем раду Историјског архива Ужице говорио је директор установе Жељко Марковић.

Јубилеј су честитали директор Државног архива Србије др Мирослав Перишић, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и директор Архива Косова и Метохије Марко Марковић.

Радован Поповић, новинар “Политике” и дугогодишњи уредник додатка Култура, захвалио је на приређивању изложбе „Записни Дуб“ са изабраним садржајима из мноштва докумената које је предао Историјском архиву.

Панорама Ужица

Тај архивски материјал настајао је радом јавних личности бивше Југославије, a које је он прикупио током свог рада. То су личности из политичке, уметничке, књижевне сцене и других јавних области, које су оставиле печат у Југославији, а поједине имплицирале догађаје које ће управљати сценом савремене Србије.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *