• Сећање на хероје Кадињаче

  Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, Град Ужице и Народни музеј Ужице обележили су 82. годишњицу битке на Кадињачи. Након парастоса погинулим борцима који су служили свештеници ужичке цркве, положени су венци уз пратњу војног оркестра и чете почасне страже, а државни програм употпуњен је пригодним уметничким садржајем. „Наш дуг и… (види цео чланак)

  Сећање на хероје Кадињаче
 • “Мисија доброте” ужичког Кола српских сестара

  Монографија „Мисија доброте ” ауторке Слободанке Мире Станковић Ћирковић, дугогодишње председнице Кола српских сестара Ужице, представљена је у Свечаној сали Градске куће у оквиру Програма обележавања Дана града. Повод за објављивање књиге је сто година постојања и рада Кола српских сестара Ужице. Издавач је Историјски архив Ужице.   “Ово је био један заиста велики посао,… (види цео чланак)

  “Мисија доброте” ужичког Кола српских сестара
 • Мала бесплатна библиотека у ужичком Малом парку

  У оквиру пројекта „Читање на отвореном” постављена је прва Мала бесплатна библиотека у Малом парку, у којој ће се вршити размена штампаних књига по принципу „узми књигу – остави књигу“. Намењена је Ужичанима и посетиоцима града. Пројекат „Читање на отвореном” реализују Удружење грађана Колектив Ужице и Народна библиотека Ужице, а суфинансира Град Ужице у оквиру… (види цео чланак)

  Мала бесплатна библиотека у ужичком Малом парку
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају