Како до јефтине викендице

Фото Unsplash

Желите спас од градске вреве и гужве. Хоћете свој мир, окрепљујући сан, шетње по чистом ваздуху… Да ли је та жеља остварива? И како? Најбоље је побећи у своју викендицу, негде близу града у ком живите или на некој лепој планини Србије. Ни то није неоствариво, као што се обично мисли.

Ево како доћи до јефтине викендице. Купите контејнер за становање и поставите га тамо где желите. Не треба вам ни плац у власништву. Све се може решити много повољније.

Контејнер за становање као викендица

Будите део модерног тренда и поставите вашу викендицу у кратком року, опремљену по вашем укусу и потребама. Уз најекономичније улагање и одличан однос цена-квалитет. За то су најпогоднији контејнери за становање – функционални објекти, приземни и спратни, са могућим надоградњама према вашим потребама, као што развођење електричне и водоводне мреже, уградња кухињских елемената, постављање климе, панела за грејање…  

Контејнер за становање је модуларна јединица и према димензијама и по унутрашњем распореду просторија, њихове намене, столарије, преграда. Може бити мала, скромна викендица, или спратна кућа дизајнирана у комбинацији више контејнера, са унутрашњим степеништем, терасама, гаражом…

Израђују се према стандардима савременог становања, од нових материјала, еколошки прихватљивих, који испуњавају захтеве за звучном и топлотном изолацијом. Захтеве свакако ви постављате, само водите рачуна какве су вам инвестиционе могућности. Више захтева подразумева и већу цену.

Перућачко језеро

Контејнерска кућа

Када помислите на контејнер за становање , то не значи само оне које сте видели углавном на градилиштима или неким местима где су добра решења за повремену или привремену употребу. Погледајте каталоге и видећете модерне објекте, састављене од више модуларних јединица тако да ваша викендица или кућа изгледа као архитектонски смела грађевина, правих линија, футуристичке естетике.

С обзиром на повећање тражње контејнера за становање због њихове функционалности и прилагодљивости, на тржишу је велики асортиман монтажних контејнера, цена прилагођених свачијем џепу. За неколико хиљада евра имаћете оно што би вас у традиционалном начину градње коштало вишеструко више.

Контејнери за становање постали су популарни у свету архитектуре и грађевинарства као иновативно решење за становање. Имајући у виду њихове предности, с разлогом су у употреби термини контејнерска кућа или контејнерски дом. А то већ асоцира на мирни, ушушкани кутак ваше приватности и начина живљења по вашој мери.

Коју локацију изабрати?

Избор места за постављање је још једна предност ваше нове куће. Ако је реч о скромној викендици онда то може бити локација коју сами изаберете, јер то не мора да буде земљиште у вашем власништву. Решите са власником основна инфраструктурна питања и начин плаћања и останите ту колико желите.

Кад хоћете промену средине, превезите ваш контејнер на нову локацију и уживајте у вашој новој-старој викендици. Добра варијанта за савремене номаде, људе немирнијег духа и навика, оне који предност дају „раду од куће“, тачније са удаљеног места које сами изаберу, уз услов добре интернет везе.    

Ако бирате трајну локацију, на парцели у вашем власништву, онда ваш контејнерски дом можете улепшати архитектонским и дизајнерским решењима колико се ваша машта размахне. Ако је у близини града за који сте везани свакодневним обавезама, онда то може бити и место сталног становања.

У оба случаја проверите да ли вам је, према локалним прописима, потребна грађевинска дозвола или посебна дозвола за постављање контејнера за становање. Важно је да пре постављања проверите могућности инфраструктурног опремања, пре свега довод воде, струје, канализације.

Ако бирате удаљенију локацију, онда водите рачуна о неким практичним стварима, као што је прилаз аутомобилом, могућност комуникације, близина снабдевања намирницама. Кад већ идете из градске гужве, макар за викенд или краћи период, нека то буде мирније место, за релаксацију и опуштање… Да напуните батерије и вратите се свакодневним обавезама пуни нове енергије и оптимизма да живот увек има и лепшу страну.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *