Зашто је комби превоз путника све популарнији

Раст броја корисника комби превоза путника најбоља је потврда његовог квалитета / Фото: Liubomyr Vovchak на Unsplash

Комби превоз путника, услуга широко распрострањена и доступна широм света, последњих година све је популарнија и у Србији. Погодности ове врсте превоза путника и квалитет услуге учинили су да се све више људи опредељује за овај вид превожења.

Најчешће је то услуга превоза „од врата до врата”, тачније од стана корисника услуге па све до адресе одредишта. Већи број дестинација у земљи и иностранству покривен је свакодневним поласцима за групу путника, са или без уговореног термина повратка.

Основни разлог за коришћење комби превоза путника је удобност, максимално прилагођавање потребама путника, избегавање гужве на аутобуским станицама и слично. Могућност да седнете у комби испред своје куће или зграде и да изађете тачно на адреси где сте се запутили, привилегија је која вреди сваке паре која се плаћа за такву удобност.

Углавном су то популарне дестинације, као што су главни градови држава или центри регија у ближем и даљем окружењу (Грчка, Бугарска, Албанија, Црна Гора, Хрватска, Италија, Мађарска, Аустрија, Немачка, Словачка, Чешка).

Затим позната летовалишта и зимски туристички центри у Србији (Златибор, Копаоник, Врњачка Бања, Дрвенград у Мокрој Гори) и даље (Солун, Халкидики, Тасос, црногорско и хрватско приморје), као и сајамски градови и пословни центри за које влада веће интересовање домаћих привредника.

Врсте превоза

Постоји више врста устаљеног комби превоза путника , као што су:

Панорама Ужица
  • Туристички превоз,
  • Пословни превоз,
  • Аеродромски трансфери,
  • Школски превоз,
  • Породични и приватни превоз.

Туристички превоз је међу најзаступљенијим, с обзиром да велики број људи користи нарочито летњу сезону за одлазак на одмор. Притом треба понети и мало више ствари, па је комби превоз идеална варијанта да допутујете само на пар корака до изабраног смештаја. Комби превоз путника погодан је и за организоване туре и превоз туристичких група.

Пословни превоз је у порасту нарочито када путује више чланова делегације на пословни састанак или на сајам. Ако је у питању сајамска манифестација мора се понети и презентациони и рекламни материјал, тако да је најлакше све то сместити са собом у један или више комби возила.

Поред пословних путовања често се комби превоз организује као редовни превоз групе запослених који живе у другом месту и заједно долазе и враћају се са посла. Још једна специфична прилика за ангажовање комби превоза су корпоративни догађаји, када постоји потреба да се обиђе више локација.

Школски превоз је у свету чест начин организованог превоза деце од куће до школе у специфичним околностима када је то погодније од јавног превоза. Таква специфична ситуација је сада у појединим крајевима Србије, где се комби превоз организује за превожење деце до школе из удаљених села.

Они не морају да буду ђаци пешаци као што су то вероватно били њихови старији, који су до школе пешачили и десетине километара. Данас је то углавном брига локалних самоуправа које имају наменска возила за те потребе, а понекад се и родитељи удружују у ангажовању комби превоза за своју децу. То није увек могуће, тако да и даље има ђака пешака, само их је све мање јер су и села све празнија.

Аеродромски трансфери се често реализују комби превозом јер је то удобан и практичан начин превоза путника до и од аеродрома. Поред комби превоза путника до аеродрома у Београду, Нишу, Краљеву, у организованој понуди су и трансфери из Србије до удаљенијих аеродрома, као што су Будимпешта или Беч.

За породична путовања комби превоз је такође популарна варијанта јер, на пример, за летовање породице са троје и више деце путнички аутомобил није најудобније решење. Зато што свако хоће да понесе и нешто своје па се количина ствари нагомила толико да је боље узети комби и удобно се сместити до изабраног летовалишта и тако се и вратити. 

Ако путујете сами онда је мањи проблем да користите аутобус, воз или авион, али се и појединци често одлучују за комби превоз управо због комфора и једноставности.

Овако разноврсна потреба за превозом условила је да се комби превоз путника наметне као одличан избор, јер превозници нуде свакодневне уговорене поласке до најпосећенијих места и градова у Србији, региону и према европским дестинацијама.

Додатна могућност коју нуде је најам возила без возача, али то је ствар конкретног договора и доста зависи од дестинације.

Уколико је превоз у иностранство треба водити рачуна о стварима у пртљагу (цигарете, алкохолна пића), а ствар договора је и превожење кућних љубимаца (боксови, пасоши за животиње).

Специфичност лимо сервиса

Лимо сервис је посебна врста услуге и односи се на изнајмљивање лимузина или луксузних аутомобила са возачем. Ова услуга обично има нагласак на пружању луксузног искуства путницима, а поводи могу бити разни, као што су венчања, прославе рођендана, пословни и свечани догађаји.

Лимузине су елегантне, често старије израде, или нови луксузни аутомобили, уз пружање висококвалитетне услуге путницима.

Иако се у оба случаја ради о најму превоза са возачем, код лимо сервиса нагласак је на луксузу, гламуру и свечаности тренутка, док комби превоз има практичан карактер, уз предности удобности и једноставности организације путовања. Зато је погодан за превоз веће групе људи, као што су туристичке туре, пословне делегације, спортски тимови, породична путовања.

Битна разлика је што комби превоз нуди и доста места за пртљаг, у односу на луксузни аутомобил у коме то није приоритет. 

Комби превоз путника за комфорно путовање  

Ако се определите за комби превоз онда је организација таквог начина превожења врло једноставна. Потребно је мејлом или телефоном уговорити термин превожења са превозником кога сте изабрали и то је све. А то све можете урадити из фотеље у свом дому.

Треба водити рачуна да се превоз закаже на време, јер управо због повећаног интересовања превоз „данас за сутра“ можда неће бити могућ јер нема слободних места.

Возила којима се врши превоз су новије генерације, јер је и то део конкурентности превозника – оставити добар утисак код клијента. Подразумева се све што закон прописује у смислу исправности возила, осигурања, а додатне услуге су опет ствар превозника којима привлачи кориснике својих услуга (кафа, освежавајући сокови, интернет веза и слично).

Комби превоз путника је разрађен посао у Србији и када будете хтели да путујете имајте у виду све погодности које пружа ова врста превоза. Раст броја корисника ове услуге најбоља је потврда њеног квалитета.

Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *