Гуча потукла ЕXIT

Труба се и даље радо слуша у Србији. Према статистичким подацима фешта у Гучи била је друга најпосећенија манифестација у Србији са 250.000 посетилаца, док је на првом месту Beer fest у Београду са 275.000 и на трећем месте ЕXIT са око 200.000 гостију.

Фото РИНА

– То нам је велики подстрек да наставимо даље као што је то било ове године. Полако Гучу враћамо на стазе старе славе и то је оно што радује нас, али и све мештане који живе за Сабор трубача. Оно што је сигурно допринело да Гуча буде међу најпосећенијим местима у Србији јесте сарадња са продукцијом Скy мусиц. Њихов стручни тим заједно са заполенима у ресорним установама у Гучи направили су концепт на правим темељима који је наишао на одличан пријем код широких народних маса, рекао је за РИНУ Миливоје Доловић председник општине Лучани.

Он додаје да се Сабор трубача у Гучи већ неколико година уназад апсолутно враћа коренима и да су звуци лимених инструмената једина музика која се може чути. Ове године уведена је и новина у виду предсаборских дана, када су своје концерте одржале највеће звезде домаће естраде, Александра Пријовић и Ацо Пејовић.

– Наш дугорочни циљ ка којем тежимо јесте да Сабор трубача у Гучи остане манифестација која чува српску културну баштину, и да нас по томе препознају у региону, Европи али и у читавом свету. Ова година која је била изузетно успешна нам је ветар у леђа, али представља и велику одговорност за време које долази, истиче Доловић.

Сваки Сабор трубача изискује велики труд и посвећеност, а припреме трају месецима стога се већ полако праве планови за манифестацију наредног лета.

РИНА

Панорама Ужица
Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545