Парфем – мирисни облак ваше јединствености

Чаролија боја и мириса / Фото Priscilla Du Preez на Unsplash

Шта је одлучујуће код избора парфема? Три битне ствари при избору и женских и мушких парфема су: мирисна нота, бочица и порука коју желите да пошаљете својим мирисом.

Осим ако већ нисте сузили избор на парфеме познатог бренда, као што су на пример Долче Габана парфеми, у оригиналу Dolce & Gabbana, које у овој причи о парфемима користимо као одличан пример светски популарних парфема дизајнираних за широк спектар корисника.

Dolce & Gabbana парфеми су нашли своје кориснике и код младих и код старијих особа. Код првих јер воле модерност и свежину коју пружају, а старији и искуснији препознају у њима класичније и богатије ароме.

Женски и мушки парфеми бренда Dolce & Gabbana препоручују се “као симбол елеганције, страсти и одраза италијанске културе”.

Како бирамо парфеме

На избор парфема највише утичу мириси. Могу бити јаки или дискретни, заводљиви или танани… Изглед бочице је важан као украс било где да је држите на сточићу, у витрини, или је носите са собом.

Препорука је да приликом куповине обавезно “пробате” парфем. Нанесите га на осетљиви део коже, обично на корен шаке, или осетљиве регије иза уха или на корен врата. Водите рачуна да не наносите два парфема на исто место, тада немате прави утисак о сваком.

Река Дрина, Рогачица

Искуство говори да су мушкарци вернији свом избору парфема, док женски парфеми због своје заводљивости чине даме радозналим да увек пробају нешто ново.

Кад жена направи избор парфема, којима успоставља свој мирисни идентитет и оставља траг кад елегантно прође крај вас, онда је и следећи пут можете препознати управо по том мирисном облаку, из кога зрачи њена јединственост.

По чему су препознатљиви Dolce & Gabbana парфеми

Dolce & Gabbana парфеми су стекли популарност својом широком палетом мирисних нота, од освежавајућих цитрусних до богатих и сензуалних дрвенастих арома, да задовоље разне укусе корисника.

Лагани мириси за дан и интензивнији вечерњи парфеми чине да их можете прилагодити свакој прилици. Дуготрајни су и просто не можете да их не приметите.

Једанко важни су и паковање и дизајн бочица парфема. Делују елегантно и софистицирано, асоцирајући на увек високи стил и квалитет бренда Dolce & Gabbana. 

Dolce & Gabbana парфеми , женски, мушки и унисекс, тоалетне воде и тестери продају се широм света, а у Србији су међу најпопуларнијим “Light Blue”, “The One”, “Dolce” и “Dolce & Gabbana King”.

Вечна чаролија парфема

Парфеми су кроз историју коришћени највише за личну употребу, али и за друге намене. Египћани су их користили у верским ритуалима, а у Средњем веку парфеми су имали и медицинску сврху.

У периоду Ренесансе парфеми су постали популарни међу племством, као симбол луксуза и престижа. Још у то време постојале су чувене италијанске парфемске куће. У 17. и 18. веку Француска је центар производње парфема. Мирисне биљке гаје се наменски, нарочито на југу земље.

О парфемској индустрији може се говорити у касном 19. веку. Парфеми се производе у већим количинама, а цене постају приступачне ширим слојевима. Крајем 19. и почетком 20. века парфеми постају део моде.

Данас широм света постоје стотине брендова и хиљаде различитих мирисних нота. Све више се користе синтетички састојци, а на значају добијају дизајн амбалаже и маркетиншка понуда широким тржиштима.

Кратка историја Dolce & Gabbana бренда и парфема

Dolce & Gabbana, италијанску луксузну модну кућу, познату по иницијалима D&G, основали су 1985. године дизајнери Доменико Долче и Стефано Габана у Лењану, а седиште компаније је у Милану.

Данас је то светски бренд, са хиљадама запослених и модним радњама широм света, који своје аутентичне производе има у области одеће, обуће, торби, сатова, накита, козметике, парфема, наочара, мобилних телефона, кућних апарата и кухињске опреме, намештаја, прехрамбених производа, књига и публикација.

Први парфем бренда под називом “Dolce & Gabbana Pour Femme” лансиран је 1992. године, а већ следеће године добио је награду Парфемске академије за најбољи женски мирис године.

Лансирање парфема пратила је рекламна кампања, а спот је приказиван током пар година на италијанској телевизији. У рекламном споту глуми Моника Белучи. У 30 секунди трајања спота она се пресвлачи у купаћи костим иза белог чаршава који држе две жене. Затим баца грудњак на кактус и креће према океану. У следећем кадру она лежи на кревету, док мушкарац стоји испред њеног прозора држећи њен грудњак на носу. Реклама се завршава снимком бочица мириса на црној позадини.

Мушки парфем “Dolce & Gabbana pour Homme”, добитник је награде Парфемске академије за најбољи мушки мирис 1995. године.

За “Dolce & Gabbana pour Homme” добили су награду Француске парфемске академије “Oscar des Parfums” за најбољи мушки парфем 1996. године. Први пут је то престижно признање додељено једном италијанском бренду.

Издвајамо и “Light Blue” (мушки и женски), лансиран 2001. године. Ова колекција парфема карактерише освежавајући и цитрусни мирис, савршен за свакодневно ношење.

“The One” (мушки и женски) је популарна колекција парфема коју су лансирали 2008. године и постали су омиљени међу љубитељима луксузних мириса.

Од новијих је међу најтраженијим “Dolce & Gabbana K Eau de Parfum” за мушкарце, представљен 2020. године које су креирале Daphne Bugey и Nathalie Lorson.

Причу о бренду Dolce & Gabbana завршавамо много коментарисаном одлуком компаније из јануара 2022. године да не користи животињско крзно у својим производима, у складу са растућим трендом у модној индустрији. Уместо правог крзна, развијају се одрживе алтернативе вештачког крзна од рециклираних материјала.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Ознаке:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *